Tak och snöskottning

Hej alla glada medlemmar

Lite information angående snöröjningen. 

Vi har ett avtal med ett företag som heter WinCraft SE AB (WCAB) som kommer utföra snöskottning på parkeringsplatser samt parkeringsytor & takskottning. Gångarna fram till varje hus får man sköta själva. 

Vi ett snödjup på 50 mm (torrsnö) & 30 mm (blötsnö) kommer dom och plogar 

Kan vara bra att veta är ytor mindre än 1,8 meter kommer maskinen inte åt och kommer inte att plogas. Kan vara bra att om vi ser bilen komma så kan man gå ut och handskotta ut snön så tar maskinen det med plogen. Vid ihållande snöande så kommer dom igen efter 6 timmar. 

När det gäller snö på taket kommer dom vid ett snödjup på 300 mm. Taken skottar dom mellan 08:00-16:00. Snön som skottas ner från taken skottas bort från gångar och entréer och läggs möjligt på tillhörande tomt. Snö som hamnar i större mängd framförfönster etc skottas också bort. Här ber dom oss boende att flytta bort utemöbler mm så dom inte står mot fasaden. Dom kan skadas när snön rasar ner. 

Dom var ju här i veckan som några av er såg och vi i styrelsen och flera i föreningen kände att det var lite onödigt eftersom allt tinade bort dagen efter. Vi har pratat med WCAB som ville göra detta som ett test eftersom vi är ny kund. 

Vid frågor och funderingar kan ni kontakta Simon Stengård

eller 0735-93 36 93

 

Ha en skön dag allihopa